Під Рівненський перинатальний центр багатодітна мати підкинула немовля

Його знайшли сьогодні о 12.30

Новонародженого хлопчика під дверима знайшли відвідувачі закладу. Покликали чергового лікаря Віталія Мельника. Він розповів:

Вони повідомили, що незнайома жіночка залишила бокс дитячий біля дверей і пішла в сторону міста. Я прийшов. Оглянув. Там була новонароджена дитина без будь-яких ознак таких неприємних.

 

Викликав поліцію. Вона з'явилася буквально за 4-5 хвилин. І відразу з`явилася ця жіночка. Вона подивилася. Оглянулася на поліцію і почала тікати. Поліція її затримала.

 

Далі вона дала пояснення, що дитина народжена від п'ятої вагітності. Народжена вдома. Ніде на обліку вона не перебувала, ніде не спостерігалася. Вагітність небажана. І в зв'язку зі складним матеріальним становищем вона вирішила дитину залишити у "вікні довіри". Оскільки вона не зорієнтувалася, де те вікно (а воно у міському пологовому будинку), вона просто лишила дитину і пішла. 

Прес-офіцер відділу комунікації Нацполіції області Любов Белаш розповіла:

Дитина народилася 14 вересня. У них багатодітна малозабезпечена сім'я, як пояснила мама. І у зв'язку зі складними життєвими обставинами, вона не має можливості належним чином доглянути за дитиною. І вона вирішила залишити дитину в тих установах, де за нею буде хороший нагляд на певний час. Попередньо вона попросила, щоб дитина побула два місяці. І вона від неї не відмовляється.

 

У цій ситуації немає складу кримінального порушення. Але поліцейські ювенальної превенції все одно будуть з матір'ю спілкуватися, будуть тримати зв'язок з представниками соціальних служб, служби у справах дітей. щоб контролювати ситуацію, обстежити умови проживання решти чотирьох дітей. 

За словами Любові Белаш, матері хлопчика 44 роки. Вона з Сарненського району. 

Нині немовля перебуває у спеціалізованому відділенні перинатального центру для новонароджених.

За інформацією UA: Рівне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень