У Рівному оголосили тендер на будівництво дитсадка на вулиці Коновальця... за 5 тисяч гривень

Це стало відомо на засіданні бюджетної комісії міськради

Заступник директора обласного департаменту з питань будівництва та архітектури Вадим Бобріков про будівництво дитсадка на вулиці Коновальця, 16 розповів таке:

На цей момент виділено з обласного бюджету 5 тисяч гривень. Хай ця цифра всіх не тривожить. 5 тисяч – це така вироблена методика, за якою ми виділяємо будь-яку цифру лише для того, щоб включити об’єкт у план закупівель і провести тендер.

 

На цей момент оголошено тендер і в межах півтора-два місяця відбудуться торги. Щодо фінансування, то поки це єдині кошти, але, зрозуміло, що ми не будуємо за 5 тисяч, але визначаємо переможця.

Оголошення тендера заздалегідь, хоч і поки без всієї необхідної суми грошей, за словами Вадима Бобрикова, допоможе розпочати будівництво відразу після надходження коштів.

Щодо фінансування, то дитсадок можна будувати за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Рівненщині цього року з цього фонду дістанеться близько 260 мільйонів гривень. І об’єктів будівництва на 203 мільйони гривень в Києві на комісії в Мінрегіонбуді вже область захистила.

Тож Рівне цього року може претендувати на решту 60 мільйонів гривень (загалом на будівництво дитсадка, за словами проектантів, потрібно 130 мільйонів гривень). Для відбору об'єктів, на які потратити цю суму, в області оголосять конкурс. Також ще 17 мільйонів з фонду вперше області виділять для фінансування об'єктів Громадського бюджету. Тож, можливо, можна буде претендувати і на цю суму. 

На питання, якою має бути частка міста фінансування будівництва дитсадка для участі в конкурсі, Вадим Бобриков відповів так:

Як оголошують конкурс, місто подає документи для участі в конкурсі. Якщо у вас буде написано, що в перший рік фінансується в межах 60 мільйонів гривень і цей об’єкт займає перше місце, то він, відповідно, отримує всю суму, на яку претендував. Тобто комісія ОДА з відбору об'єктів не визначає суми фінансування. Вона визначає лише рейтинг об'єктів.

 

А далі фінансує ДФРР. Якщо цей об'єкт потрапляє туди, виграє, за умовами цього конкурсу, вимагається співфінансування у розмірі не менше 10%. Кошти з ДФРР не виділяють, якщо не задеклароване співфінансування у розмірі 10%. На момент розгляду цього конкурсу в області має бути гарантійний лист. На розгляд київською комісією має бути вже рішення міськради про співфінансування.

Вадим Бобриков пояснив, що в участі в конкурсі від ДФРР є плюс, бо всі об’єкти, які відбирають у Києві, мають бути збудовані протягом трьох років. Також зауважив, що є такі ідеї, щоб на дитсадок на Коновальця, 16 були надані кошти й з обласного бюджету.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень