У Рівному оберуть кращого письменника

Йому вручать премію імені Уласа Самчука

На розгляд комісії представлено книги шістьох рівненських авторів і одну колективну працю. Нині розмір літературної премії становить п’ять тисяч гривень. Крім того, як повідомила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, в організаторів ще й великі амбіції:

– Ми проводимо роботи спільно зі спілкою письменників. Працюємо над тим, щоб премія імені Уласа Самчука отримала статус загальнонаціональної. Щоб претенденти подавалися з усієї України і щоб вручення проходило у Рівному. Тоді, безперечно, потрібно буде грошову винагороду для переможця цієї премії змінювати. Це потрібно Рівному, тому що це, без сумніву, популяризуватиме наше місто і, безперечно, нашого земляка Уласа Самчука.

Також Галина Кульчинська повідомила, що переможця визначатимуть таємним голосуванням, а вручення премії відбудеться 19-го лютого, в переддень народження Уласа Самчука. До слова, це вже четвертий рік, як у Рівному вручають цю премію. Раніше її лауреатами були Євген Шморгун, Петро Велесик і Василь Басараба.

Цього року на премію претендують: Петро Кралюк із книгою "Синопсис", Юрій Береза "Трофеї чи жертви", Василь Тибель "Тріанські рішуньки", Ірина Одерако "Від світанку і до вічності", Іван Білоус "Сурми над містами", Макс Кідрук "Небратні" та колективна книга, редактором-упорядником якої є Анна Лимич, "Революція Гідності. Війна".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень