Лише сьогодні у Рівному можна побачити унікальну виставку (ФОТО)

У Рівному відкрили виставку картин українських воїнів під назвою «Стежками війни».

Перебуваючи на реабілітації у Клеванському госпіталі військові займаються арт-терапією.

На виставці представлено близько сотні експонатів, починаючи від картин на полотні до художнього розпису ящиків з-під снарядів. Також відвідувачі можуть побачити світлини з війни та портрети українських героїв.

Роботи створили воїни з різних областей, а також члени їхніх сімей, про це повідомила співорганізатор виставки Вікторія Шинкаренко. 

Загалом уже  понад півтисячі поранених воїнів взяли у руки пензлі. Це допомагає їм у боротьбі з депресією, зазначила викладач живопису Аліна Оборська:

Є хлопці, які довго не розмовляли. Завдяки арт-терапії вони почали говорити. було важко спочатку. Якби була б воля хлопці прибрали б усю кольорову гамму і малювали лише чорним та коричневим. Ну, і додавали б червоний, для вибухів. Потім хлопці розмалювалися і почали отримувати задоволення не від результату, а від процесу.

Ігор Саханський, який воював на сході у 2015-2016 роках  і нині прикутий до візка, переважно малює ікони:

15 років я не малював. Але мені силою купили олівці і папір. Один раз спробував, інший... Почало затягувати. Спочатку малював простим олівцем, а потім почав пробувати малювати різними кольорами. 

Побачити виставку можна лише сьогодні у міському будинку культури, ща на вулиці Соборній, 3-Д. Потім вона вирушить у Велика Британію.

За ініціативою української діаспора з міста Лідс цю виставку покажуть до Дня вишиванки, який відбудеться 18 травня. Такі ж пропозиції надійшли організаторам з Португалії та Німеччини.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень