Небачене Рівне, або яким місто запам’ятали митці

У музеї показали як будувався Покровський собор та якою була вулиця Леніна

У Рівному вже готуються по святкування Дня міста.

Так,  у краєзнавчому музеї відкрили виставку робіт про Рівне. Тут можна побачити роботи іменитих художників, на яких зображене Рівне навіть довоєнних років.

Цікаво, що усі картини зберігають у фонді обласного краєзнавчого музею. Лише одна картинра на виставці – позичена. Це малюнок Георгія Косміаді, який на виставку передала його дочка Надія Косміаді.

Про унікальність виставки говорить старший науковий співробітник обласного краєзнавчого музею Оксана Лозян:

Взагалі тут є серії робіт, Ємілянова наприклад. Художник, який у 50-60х роках творив у Рівному. Є сучасний художник Олександр Гурістюк. Свого часу він подарував багато картин у музей. Він любить зображати старе місто, точніше те, що від нього залишилось. Тут до речі є картина, яка була написана на початку двадцятого століття, на ній зображений наш краєзнавчий музей. Цікаві є малюнки, яких ніде більше не побачите. Це процес будівництва Покровського собору. Є цікава картина вулиці Ленінської.

Виставка діятиме близько місяця у краєзнавчому музеї.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень