У Рівному люди з особливими потребами зможуть обирати собі помічників. Офіційно

Положення про порядок призначення помічників затвердив міськвиконком

Помічник за людину з інвалідністю зможе

отримувати пенсію, аліменти, зарплату, поштову кореспонденцію. Він допомагатиме їй у побуті, представлятиме в органах влади.

Начальник міського управління праці та соцзахисту Рівного Віра Мельник пояснила, що раніше положення про помічників у місті не затверджували, бо за цим ніхто не звертався:

Законодавство передбачає дієздатним особам, які самі фізично не можуть здійснювати певні вчинки, призначати помічника. Але у нас не було такої потреби, бо ніхто не звертався.

 

Зараз – перше звернення - там, де двоє інвалідів одружувалися. Вони вже розлучилися і пан Островський звернувся, що він хоче мати офіційно помічника.

 

Ми розробили положення, журнал для реєстрації посвідчень.

Розглядатиме питання про призначення помічника опікунська рада. А звернутися за цим із заявою-проханням має людина з інвалідністю. Призначатиме опікуна за поданням опікунської ради своїм розпорядженням міський голова. Помічнику видаватимуть відповідне посвідчення, яке реєструватимуть у спеціальному журналі. За послуги помічника людині з інвалідністю доведеться платити. Умови оплати визначатимуться домовленістю сторін.     

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень