У Рівному люди з особливими потребами зможуть обирати собі помічників. Офіційно

Положення про порядок призначення помічників затвердив міськвиконком

Помічник за людину з інвалідністю зможе

отримувати пенсію, аліменти, зарплату, поштову кореспонденцію. Він допомагатиме їй у побуті, представлятиме в органах влади.

Начальник міського управління праці та соцзахисту Рівного Віра Мельник пояснила, що раніше положення про помічників у місті не затверджували, бо за цим ніхто не звертався:

Законодавство передбачає дієздатним особам, які самі фізично не можуть здійснювати певні вчинки, призначати помічника. Але у нас не було такої потреби, бо ніхто не звертався.

 

Зараз – перше звернення - там, де двоє інвалідів одружувалися. Вони вже розлучилися і пан Островський звернувся, що він хоче мати офіційно помічника.

 

Ми розробили положення, журнал для реєстрації посвідчень.

Розглядатиме питання про призначення помічника опікунська рада. А звернутися за цим із заявою-проханням має людина з інвалідністю. Призначатиме опікуна за поданням опікунської ради своїм розпорядженням міський голова. Помічнику видаватимуть відповідне посвідчення, яке реєструватимуть у спеціальному журналі. За послуги помічника людині з інвалідністю доведеться платити. Умови оплати визначатимуться домовленістю сторін.     

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень