У Рівному критична ситуація із протитуберкульозною вакциною

Також не вирішена проблема із закупівлею ліків проти невиліковних хвороб

 

В державі так і не вирішена проблема із закупівлею ліків проти невиліковних хвороб муковісцидозу та фенілкетунурії. Впродовж двох років препарати, якими мала б забезпечувати держава, у Рівне не надходять. Тож міська влада виділяє адресну грошову допомогу цим хворим, на закупівлю необхідних препаратів.

Цього року на лікування шести дітей та двох дорослих хворих на муковісцидоз у бюджеті передбачено 411 тисяч гривень, на лікування дітей з фенілкетонурією понад мільйон гривень. Втім, навіть надання коштів не в силі вирішити проблеми хворих, адже, до прикладу, препарату креон, необхідного для лікування муковісцидозу, взагалі немає в жодній аптеці України. Критична ситуація і з обов‘язковими вакцинами, які мають закуповуватись централізовано міністерством охорони здоров’я – розповіла начальник міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук:

 

 

- На жаль, вакцина БЦЖ жодного виробника не зареєстрована в Україні, і тому її, навіть за кошти немає можливості придбати. Остання поставка - це була гуманітарна допомога, і є надія, що ті кошти, які були передані Міністерству охорони здоров’я для централізованих поставок, в першу чергу буде придбана вакцина БЦЖ, так як більше року ми не маємо жодної вакцини.   

За словами Вікторії Покоєвчук, дещо покращилися результати профілактичних оглядів дітей. Зокрема, зменшився відсоток школярів, які за станом здоров’я звільнені від уроків фізкультури. Втім, ще значна частина дітей не зараховуються в основну групу з фізкультури переважно через захворювання хребта, ендокринні хвороби, захворювання органів травлення і дихання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень