У РІвному сьогодні літературний вернісаж

Рівнян запрошують на літературний вернісаж «Збігнєв Герберт. Знайомство зблизька». Захід є продовженням циклу літературних читань польської літератури, ініційованих Генеральним консульством Республіки Польща у м. Луцьк.

«Мета акції – ознайомитись з кращими зразками польської літературної спадщини, поглибити знання з історії культурно-просвітницьких відносин між Україною та Польщею», – зазначають організатори.

Початок сьогодні, 17 лютого, о 14.00 у «Світлиці» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Короленка, 6). 

Збігнєв Герберт – всесвітньовідомий польський поет. Світ поезії Герберта – це поєднання латинської, візантійської культур, водночас слов'янська емоційність, іронічність. Поезія Герберта – це поезія міста із вишуканим відчуттям неповторного шарму у звуках трамвая, бруківки - всього, що Збігнєв бачив змалку, на що відкликалася душа. Це – поезія свободи.

ДОВІДКА

Збігнєв Герберт народився 29 жовтня 1924 року у Львові та провів тут 20 років свого життя. Збігнєв Герберт мав різне етнічне коріння – прадід із знаменитого англійського роду Гербертів, бабуся – вірменка за походженням зі Львова. Батьки поета ідентифікували себе з поляками. На будинку, де мешкав поет, встановлено меморіальну таблицю, до якої приїжджають численні туристи. У Польщі Збігнєва Герберта називають моральним авторитетом польської літератури та пророком, а у Львові – символом мультикультуралізму. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень