У Рівному дитина звалилася у відкритий люк. Почалися рейди (ВІДЕО)

«Рівнеоблводоканал» обгородив місце події і розпочав перевірки

Інцидент стався напередодні ввечері на вул. Набережній, 6 у Рівному. Про нього на своїй сторінці у фейсбук написала місцева журналістка Валентина Романюк.

Близько 16-ї години у відкритий каналізаційний люк провалилася дівчинка-підліток. Дитині допомогли вибратися, тож вона обійшлася лише подертими руками і ногами.

Відомо, що люк прикрили легенькою круглою бляхою, однак не встановили поблизу жодних позначок.

Тим часом «Рівнеоблводоканал» розмістив інформацію про інцидент на своїй офіційній сторінці, додавши, що цей люк їм не належить:

І хоча цей люк не перебуває на балансі підприємства «Рівнеоблводоканал», а є власністю мешканців будинку, що знаходиться поруч, працівники підприємства виїхали на місце, обгородили місце і попередили про несправність кришки люку його балансоутримувача.

Крім того, фахівці водопостачального підприємства вирішили провести позапланову перевірку усіх власних водопровідних і каналізаційних люків.

Головний інженер «Рівнеоблводоканалу» Андрій Грухаль пояснив, що загалом у місті – понад 40 тисяч люків, які належать різним установам, підприємствам і мешканцям будинків:

На території обласного центру є понад 40 тисяч люків усіх форм власності: приватних, відомчих, водоканалу тощо. І це лише ті, що встановлені  на водопровідно-каналізаційних мережах. А додайте до цього люки на колодязях зв’язку, газу, тепломережах.

 

Перевірити усі за день просто нереально, втім, ми регулярно проводимо подібні рейди. Там, де кришки у несправному стані – ремонтуємо, а де відсутні, бо їх вкрали – ставимо нові. У цьому випадку це відомчий колодязь мереж зв’язку. Тож, за його технічний стан відповідає саме балансоутримувач, якого ми вже попередили про інцидент, а місце тимчасово обгородили.

До слова, щорічно працівники підприємства ремонтують і замінюють близько 150 кришок на своїх водопровідно-каналізаційних мережах.

Рівнян, які помітили відсутність кришки люку просять одразу повідомляти про це за цілодобовими номерами телефону диспетчерської служби: 26-74-44 або (050) 375-40-70.

Якщо проблемні мережі перебувають на балансі обласного водопостачального підприємства, аварійна бригада зможе більш оперативно зреагувати і закрити колодязь. В інших випадках – аварійно-небезпечне місце загородять, а інформацію про відкритий люк передадуть його балансоутримувачу.

ОНОВЛЕНО 12:50.

Між тим, повідомлення про інцидент до поліції надійшло того ж дня близько 17-ї години.

Утім, інформація щодо травмування дитини наразі не зареєстрована.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень