У Рівному діти-діабетики - без інсуліну?

Поскаржилася мама хворого хлопчика

Відома рівненська сортсменка Олена Ліснічук написала у  соцмережі Фейсбук, що вимушена купувати інсулін дитині, який мала б отримувати безплатно:

Olena Lisnichuk почувається розчаровано. 9 січня о 19:52 ·  Я вже втретє піду купувати малому інсулін!
Хоча "цукрові" діти (вони ж діти-інваліди мають отримувати інсулін пожиттєво і безкоштовно). Та у нас зараз фінансування нема. Грошей не виділили...


І це при тому, що в сусідніх країнах снг(в т.ч. Росія) і Європи такі діти отримують навіть інсулінові помпи, безконтактні глюкометри та матеріали до них. Безкоштовно! (Інформація з перших вуст)

 

Що ми робимо не так? Ця країна взагалі має шанс?((

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів каже, що на початку кожного року завжди кілька тижнів є перебої з інсуліном. Бо аптечні мережі переукладають із медзакладами угоди на забезпеченні інсулінами і починають нові закупівлі. Але, щоб хворі не лишалися без препаратів, лікарі про це турбуються заздалегідь:

Завжди під кінець року ендокринологи виписують більше препаратів так, щоб батьки не купляли принаймні до середини січня. Тому що з початком року завжди таке з року в рік. Відповідно, якщо мама якимось чином тоді не спрацювала…Тут я, не знаючи ситуації, не можу вам казати. Але такі ситуації трапляються. Причому, кожен рік одна-дві людини завжди у такий просак потрапляють.

Тому Віктор Іськів радить мамі хворого хлопчика звернутися до них в управління, щоб предметно розібратися, чому її дитина залишилася без безплатного інсуліну. Також він висловив сподівання, що до кінця наступного тижня інсулін вже буде в аптеках Рівного.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень