Півтора мільярда на медицину виділять на Рівненщині

На медичні послуги, медикаменти, обладнання

Видатки на медицину в обласному бюджеті-2019 зросли. Напередодні облрада ухвалила бюджет на 2018 рік. Видатків - 7 млрд, доходів – 7 млрд. На охорону здоров’я передбачили понад 1 млрд. 390 млн. грн. При цьому намагалися врахувати усі потреби і медичних закладів, і хворих, пише прес-служба Рівненської обласної ради.

Йдеться як про закупівлю нового обладнання, так і про безкоштовні медикаменти та лікування для низки категорій громадян.

Так, на гемодіаліз передбачили 29,5 млн.грн.,

На лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет – 25,1 млн.грн.

Хворим на муковізцидоз в бюджеті наступного року виділяється 2 млн.грн. (зокрема, і на функціонування Центру при Рівненському обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення).

1 млн.грн. передбачається для хворих із ураженням органів опори та руху.

На зубопротезування пенсіонерів, інвалідів, учасників бойових дій в бюджет заклали 800 тис. грн.

1 млн.грн. влада передбачила на безкоштовні медичні послуги учасникам АТО. Так наступного року, завдяки фінансуванню з бюджету, надалі безкоштовно лікуватимуть учасників АТО у комунальному закладі «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» Рівненської обласної ради. На це передбачили 500 тис.грн.

Ще стільки ж заклали на безоплатне лікування цієї категорії громадян в Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В.Поліщука.

5 млн.грн. передбачили в бюджеті-2019 на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень