У Рівному день і ніч трудилися десятки програмістів. Над чим?

Кілька груп

У Рівному кілька днів поспіль тривала масштабна IT-тусовка «Хакатон». В приміщенні комп’ютерної академії «Шаг» зібралися понад півсотні програмістів і просто креативних людей, які спільними зусиллями мають створити рівнянам корисний додаток для смартфонів.

Для цього їх поділили на п’ять команд, кожна з яких з 11-го серпня протягом 48-ми годин працювала над окремим проектом. Про це Радіо Трек розповів один із організаторів заходу Роман Денисюк:

Зібралося приблизно 50-70 чоловік, які поділилися на п’ять команд. Вони протягом трьох днів працювали над власними проектами, які сьогодні о 18-й презентуватимуть.

 

Деякі ходили спати додому, а були групи, що працювали ледь не всю ніч. Ми облаштували місця для сну, тож вони засинали просто в академії. Інші приходили з самого рання, пили каву та бралися за роботу. 

 

Серед прототипів є додаток, який значно удосконалить сервіс «Дозор» для відстежування маршруток. Кожен окремий автобус можна буде оцінити. Також є програма в сфері ЖКГ. Насправді вона досить складна, але можу сказати, що основа її – це можливість фотографувати проблему та завантажувати її в мережу, де це побачать комунальники.

Окрім цього організатор зазначив, що є додаток спеціально для патрульних:

Це щось на зразок карти, на якій люди помічатимуть проблемні місця, події, де треба втручання правоохоронців тощо. Загалом, додаток покликаний зробити роботу патрульних зручнішою.

Фото одного розроблених прототипів під назвою "MAYACHOK". Додаток дасть змогу повідомляти правоохоронцям про порушення, позначивши їх на карті

Розгляд проектів журі та учасники розпочнуть сьогодні о 18-й годині. Команди висунуть свої прототипи додатків на голосування. Переможцям допоможуть повністю розробити власний проект та запустити його в користування до кінця цього року, каже Роман Денисюк. Наступні подібні «Хакатони» організатори  планують проводити двічі на рік

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень