У Рівному – паніка через грип

Медики заспокоюють – ситуація під контролем, епідемії немає

Стосовно чуток у місті про велику кількість хворих на грип та ГРЗ, то їх частково підтвердила начальник міського управління охорони здоров‘я Вікторія Покоєвчук. Щоправда, за її словами, пік виявлення захворюваності було зафіксовано після новорічних вихідних. 4-го січня до лікарів звернулося 782 особи. Вже 5-го січня кількість хворих становила 506 осіб, наступного дня хворих було ще менше – 445. Тобто, кількість хворих почала зменшуватись і за результатами тижня становила трохи більше 2 тисяч осіб. Цей показник хоч і близький до епідемічного, проте «не дотягує» до нього понад 10% (епідпоріг досягається за показника 900 випадків хвороби на 1000 населення, 8-го січня він становив 809 хворих) – повідомила головний медик обласного центру.

Пані Покоєвчук також зауважила, що з 2 тисяч хворих у Рівному діагноз грип встановлено у 51 випадку. Решта – ГРВІ та ГРЗ. Випадків каліфорнійського грипу, через який, вочевидь, здійнялася паніка, у місті було зафіксовано два. Обидва пацієнти вже пройшли курс лікування і видужали. На грипі H1N1 Вікторія Покоєвчук закликала особливо не концентрувати увагу. Оскільки по кілька випадків такого грипу у Рівному фіксується щороку, починаючи з 2009-го.

А ось що реально непокоїть лікарів – це високий відсоток хворих дітей раннього віку. Медики пов‘язують цей факт з різким похолоданням та закликають, за можливості, все ж обмежити перебування діток у великих колективах. І викликати бригади швидкої додому.

До слова, школярі у цей період практично не хворіють. Статистика свідчить, що кількість хворих серед учнів не перевищує 13% від загальної кількості. Такі дані лікарі пов‘язують з шкільними канікулами, які у Рівному триватимуть ще до 18 січня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень