У Польші оголосили офіційні резульатти виборів

Опозиційна партія "Право і справедливість" здобула переконливу перемогу і отримала 37,6% голосів виборців

Про результати голосування поляків пише Gazeta Wyborcza.

На другому місці опинилася правляча партія "Громадянська платформа" з результатом у 24%.  За нею йде рух "Кукіз-15", заснований рок-музикантом Павлом Кукізом, що отримує 8,8% голосів.

Далі розмістилися нова партія "Новочесна" з 7,6% і "Польська селянська партія" з 5,1%.

Проросійська партія "КОРВіН", лідером якої є скандальний польський євродепутат Януш Корвін-Мікке, відомий своєю антиукраїнською позицією і симпатією до російського президента Володимира Путіна, в сейм не пройшла, не добравши трохи більше 0,2%, щоб подолати виборчий бар'єр у 5%.

Не виключено, що перемогу опозиції посилив і нещодавній скандал - у Вроцлаві затримали заступницю міністра юстиції, яка сіла за кермо п'яною і чинила опір поліції.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Ева Копач, виступаючи в штабі після завершення виборів, визнала поразку і привітала опонентів із перемогою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень