У поліції Рівного розпочали службову перевірку

Поки що у прокуратури претензій немає

Фото ілюстартивне

У Рівному розпочали комплексну службову перевірку щодо дій поліцейських відносно учасників мирної акції на майдані Незалежності. Перевірку ініціював начальник поліції області Валерій Самчук.

Учора близько 12:00 під час несення служби поліцейський Рівненського відділу поліції помітив на майдані Незалежності двох молодих людей із плакатами політичного характеру.

 

Для встановлення осіб, дівчині та хлопцю запропонували пройти до відділу поліції, на що обоє погодилися. При цьому жодним чином їхня свобода і пересування не обмежувались, - зазначають у поліції.

Перевірку складених адмінпротоколів, а також Книгу доставлених і запрошених до відділу поліції здійснювала Рівненська місцева прокуратура, яка порушень з боку поліцейських не виявила.

Начальник ГУНП у Рівненській області Валерій Самчук

Як зазначив начальник Головного управліня Нацполіції у Рівненській області Валерій Самчук, перевірку ще не завершили:

Поліцейські Рівненського відділу поліції діяли в рамках покладених на них законодавством обов’язків.

 

Поліція області поважає думку громадськості та вважає, що для недопущення конфліктних ситуацій із мешканцями міста, які мають іншу громадянську позицію, доцільніше було б обмежитись профілактичною бесідою у дотриманні вимог законодавства при проведенні подібних акцій.

 

Остаточна правова оцінка вказаному факту та діям поліцейських буде надана за результатами комплексної службової перевірки.

З метою недопущення побідних випадків, особовому складу поліції області наголосять на необхідності застування насамперед методів комунікації з громадянами під час вчинення ними дрібних правопорушень.

Нагадаємо, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко обурена діями поліцейських у Рівному. Вона готує запит до Нацполіції щодо затримання двох учасників мирної акції протесту, один із яких – неповнолітня.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень