У НБУ вважають ситуацію в економці України найкращою за роки незалежності (ФОТО)

Доходи українців зросли на 60%

[media=165568]

На сьогоднішній день економіка України перебуває в найкращому стані за всі роки незалежності.

Про це заступник голови Національного банку Олег Чурій сказав в інтерв’ю виданню «Сегодня».

Як зазначив Чурій, кризи минулих років були в першу чергу пов’язані з не дуже правильною і непослідовною економічною політикою.

За його словами, це відноситься і до останньої кризи 2014 року, яка призвела до різкої девальвації гривні.

«Якщо хтось думає, що він був викликаний виключно війною – це неправда. Війна була значущим фактором, але не менш важливим було і те, що країна не розвивалася. Були величезні перекоси в економіці: фіксований курс, величезний дефіцит бюджету, проблеми з платіжним балансом і в енергетичній сфері», – заявив Чурій.

Заступник голови НБУ вважає, що на сьогодні ситуація зовсім інша.

«З моєї точки зору, вона, напевно, краща, ніж в усі попередні 25 років. У нас немає великого бюджетного дефіциту, низька інфляція, банківська система здорова, економіка зростає, є великі плани щодо економічного розвитку і реформ», – повідомив він.

Чурій вважає, що Україна нарешті йде тим шляхом, яким йшли наші сусіди зі Східної Європи.

«Просто ми почали цей шлях пізно. Вони пройшли цей шлях 20 років тому, і ми бачимо, яких вони досягли результатів. Та ж Польща, Чехія, Словаччина», – сказав він.

Також у Національному банку України підрахували, що протягом останніх двох років реальні доходи українців (у валютному еквіваленті) зросли на 60%.

«Номінальні доходи українців в гривні зростають останнім часом приблизно на 20% на рік. А якщо перевести в долари, то, з урахуванням зміцнення гривні, за два роки збільшення доходів населення склало близько 60%», — повідомив Чурій.

Він зазначив, що таке стрімке зростання доходів українців призвело до уповільнення темпів трудової міграції з України, адже стимулів для виїзду за кордон стало менше.

«Якщо ще кілька років тому різниця в зарплатах в Україні і в Польщі у валюті була десь 1 до 4, то зараз це приблизно 1 до 2,5. Тобто різниця значно зменшилася», — додав Чурій.

За матеріалами РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Теги: НБУ
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень