100-річна будівля Нацбанку стане власністю рівнян

Натомість комунальні приміщення перейдуть у власність судової адміністрації

Депутати міської ради у вівторок мають вирішити долю колишнього приміщення НБУ, що на вулиці Симона Петлюри. Йдеться не тільки про центральну будівлю НБУ, але і й про чотириповерхову споруду у дворі.

Нагадаємо, під час реформування НБУ, Кабмін ухвалив рішення, що усі вивільнені приміщення перейдуть у власність судової адміністрації. Втім, у Рівному гострої потреби у приміщеннях для суду не було, адже адміністративний суд запрацював у колишній жіночій консультації на Драгоманова, та приміщення під окружний суд уже ремонтують на вулиці 16 Липня.

Як пояснив нам голова ОДА Олексій Муляренко, оскільки під суди у Рівному надавали комунальні приміщення, то з судовою адміністрацією була домовленість, що своє приміщення, тобто будівлю НБУ вони передадуть у комунальну власність Рівного.

На позачерговій сесії Рівнеради депутати мають погодити передачу двох комунальних приміщень де працюють суди у державну власність і ухвалити окреме рішення про прийняття приміщення НБУ у власність міста каже Олексій Муляренко:
 

Насправді це дуже прозоре і вигідне для міста рішення. Ми нічого не втрачаємо, два приміщення і так знаходяться у користуванні судової адміністрації, і земля і майно. Тобто вони все одно будуть ними користуватися довіку. А в приміщенні колишнього Нацбанку має розташовуватися об’єкти загального доступу. Щось таке, чого можливо у Рівному ніколи раніше не було. Я б там бачив художній музей, який всі хочуть.
 

До слова, приміщення де розташовуються суди віддаватимуть у державну воластість теж з певними умовами – вони змінять власника тільки у момент коли Рівне остаточно отримає у власність приміщення НБУ.
 

До слова, частину приміщення тут займатиме адміністрація НБУ яка працює у Рівному, а також сюди мають «переселити» регіональне відділення Фонду держмайна.


А от як використають решту вільних кімнат, мають вирішити депутати Рівнеради. Потому складуть технічну документацію та економічно обґрунтовані висновки які саме потреби місто має намір реалізовувати у вивільнених приміщеннях НБУ і відправлять їх до Кабміну, де й мають погодити передачу майнового комплексу Нацбанку — місту.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень