У Міносвіти прорахувалися? Рівному бракує грошей на обладнання 1 класів

Проблема з придбанням меблів і комп'ютерної техніки

Як пояснила на засіданні бюджетної комісії міськради заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик, згідно з постановою Кабміну, на обладнання для першокласників, які навчатимуться за програмою Нової української школи, 70% коштів має давати держава, 30% - місцеві бюджети.

Втім, за інформацією, яка надійшла з обласного управління освіти, держава свою частку не дофінансовує. Так, тих коштів, які дадуть Рівному на комп’ютерне обладнання, не вистачить на запланованих з 1 вересня 110 перших класів. Катерина Сичик пояснює: 

Це обладнання: ноутбук, принтер, сканер і ламінатор. Такий комплект коштує 25 тисяч гривень. Він має бути на кожен клас, а в роз’ясненні написано  – на школу. Тому виникає різниця і виходить та сума, яка виділена.

 

Але в наказах Міносвіти написано, що комплект обладнання має бути не на школу, а на конкретного вчителя 1 класу.

Така ж проблема з меблями. Грошей на це не вистачає для кожного з 3239 дітей, які підуть цього року до 1 класу. Катерина Сичик додає:

Торік, коли ми проводили тендери, вартість комплекту меблів для одного першокласника ( це стіл і стілець) вже була 1400 гривень. Зараз нам чомусь порахували з такої суми - 1055 гривень. Ми дізналися про ті ціни, які є на ринку зараз, найнижча ціна – це 1600 гривень.

Тож, за словами Катерини Сичик, місту бракує на закупівлю комп’ютерного обладнання для 1 класів 2 мільйонів 21 тисячі гривень, меблів - 1 мільйона 763 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень