У маршрутках Рівненщини - небезпечно, а перевіряти перевізників не можна

Про це говорили під час колегії в облдержадміністрації

Начальник управління Укрттрансбезпеки Рівненщини Микола Коваленко повідомив, що його фахівці мають право проводити перевірки лише на дорогах, коли маршрутка вже перебуває у русі. А ось планово прийти до перевізника, щоб переконатися у безпечності перевезень заздалегідь, їм забороняє мораторій на перевірки.

Втім, навіть під час перевірок на дорогах Укртрансбезпека з поліцією виявляє безліч порушень.  Так, за минулий вівторок, перевіривши 65 транспортних засобів, вони виявили 29 порушень і через це склали 16 актів та 1 протокол.

Детальніше про порушення розповідає Микола Коваленко:

Це в основному порушення які? Відсутність документів, тріщина скла, відсутність аптечки, візуальної інформації, страховок, порушення режимів праці.

 

Тому я вважаю за необхідне і  вношу пропозицію звернутися до уряду, щоб мораторій був скасований на проведення планових перевірок, заборонити використання дообладнаних і переобладнаних транспортних засобів для перевезення пасажирів, і ввести контроль за режимом праці і відпочинку водіїв.

За словами Микола Коваленка, в Україні дивна ситуація з контролем режиму праці і відпочинку водіїв, які возять пасажирів та вантажі. Тому що контроль за дотриманням такого режиму в іноземців, які приїхали в Україну, дозволений, а ось у своїх – ні. Керівник Укртрансбезпеки області каже, що вже двічі з цього приводу звертався у Київ, однак відповіді не отримав.

Окрім цього, Микола Коваленко вважає, що потрібно збільшити штат Укртрансбезпеки. Бо в області у ній працює лише 21 людина, з яких 13 – на дорогах, в той час, як у сусідній Польщі на такій території – 80-90 працівників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень