У країні ввели надзвичайний стан через хвилю зґвалтувань

Тисячі жінок зібралися на протест

Ліберійський президент Джордж Веа оголосив надзвичайний стан в країні через сплеск кількості зґвалтувань.

Тисячі ліберійців зібралися на протест у столиці країни Монровії, щоб звернути увагу влади на зростання кількості зґвалтувань, пише Gazeta.ua

Директор «Ліберійської мережі розширення прав і можливостей жінок» Маргарет Тейлор заявила, що у країні зафіксували рекордні понад 600 випадків зґвалтувань із червня по серпень. Населення Ліберії – 4,8 млн. осіб.

У доповіді ООН за 2016-ий йдеться, що в 2015-му в країні зафіксували 803 випадки зґвалтувань. Лише 2% винних засудили.

У канцелярії президента Веа заявили, що впровадять пост спеціального прокурора у справах щодо зґвалтувань. А також складуть реєстр сексуальних злочинців і спеціальні підрозділи, які будуть боротися проти цього.

Відчуття безкарності та 14 років громадянської війни, яка тривала з 1989-го по 2003-ій, коли зґвалтування стали нормою, породили нинішню проблему. Ми свідки, що країна переживає епідемію сексуального насильства під час пандемії COVID-19. Вона б'є переважно по дітях і молодих дівчатах, - заявив президент Веа.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень