У Зеленського «надавали по шапці» блогерам, які «зливають» роботу ППО: «відзначився» і один з мерів (ФОТО)

Перших «операторів» вже затримали

В Офісі Президента України дорікнули блогерам та чиновникам за розголошення даних про роботу систем протиповітряної оборони. Наголошується, що за такі дії передбачена відповідальність.

Крім того, вони несуть загрозу обороноздатності. На цьому наголосили керівник ОПУ Андрій Єрмак та його радник Михайло Подоляк.

— Дещо дивує безвідповідальність деяких людей, які заради переглядів в соцмережах продовжують публікувати фото та відео роботи ППО.

 

Ми постійно кажемо про загрози від таких дій та відповідальність за них. І ці загрози стосуються кожного.

 

Ще раз наголошую, такі дії є шкідливими. Вони несуть загрозу обороноздатності, – зазначив Єрмак.

Зі свого боку Подоляк зазначив, що попри велику конвенційну війну держава не обмежувала свободу слова та не вводила цензуру. Саме тому кожен і досі може вільно збирати та поширювати інформацію, яка не несе загрози національній безпеці та обороні. Але розповсюдження критичної інформації вже схоже на злочинну недбалість, а у випадку з представниками влади – на зловживання інформацією, до якої у них є доступ.

— Хайп дорожчий за життя? По всій країні – повітряна тривога та підвищений рівень небезпеки.

 

Якими ще словами на 15-му місяці повномасштабної війни потрібно пояснювати кожному чиновнику ОВА, мерам та інстаграм-блогерам, що не можна публікувати роботу ППО, фотографії з місць падіння ракет, перелік об’єктів атаки та ін. – наголосив він.

Варто зазначити, що сьогодні під час чергової ракетної атаки ряд блогерів та користувачів соцмереж опублікували кадри роботи ППО. Також знімки збитої ракети, за якими з легкістю можна було упізнати місцевість, опублікувала Київська міська військова адміністрація та мер Києва Кличко.

У Києві затримали двох блогерів, які знімали роботу ППО під час ракетних ударів по столиці. Це - молодики, віком 23 та 26 років, їх передадуть СБУ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень