У водіїв, які не платять штрафи за шалену швидкість, забиратимуть авто

Якщо не вміють їздити, то ходитимуть пішки

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Автомобілі почнуть забирати у водіїв-мажорів, які їздять на великій швидкості та не платять за це штрафи.  

Таку практику розпочнуть із Харкова, де нещодавно одна за одною сталися серйозні ДТП. Згодом її реалізують у столиці, а тоді вже й в інших містах, повідомив заступник Міністра юстиції Андрій Гайченко.

Андрій Гайченко, фото зі сторінки у Facebook

– Колеги з МВС систематизували певну інформацію щодо порушників, які перевищують швидкість на значні цифри (йдеться саме про стиль їзди в містах). Як і прогнозувалось, такими порушниками є одні й ті ж самі люди. В Мін’юсті вирішили долучитись до наведення порядку на дорогах, оскільки, як виявилось, любителі швидкої їзди водночас не дуже полюбляють сплачувати штрафи за такі порушення, – розповів Андрій Гайченко.

Будуть відпрацьовувати стягнення заборгованості за перевищення швидкості на значні цифри. Поки що умовною «цифрою реагування» будуть перевищення швидкості у 150 км\годину.

Якщо людина дозволяє собі їздити по місту з такою швидкістю, то вона має за це відповідати. Особливо за умови, якщо вона не тільки порушує швидкісний режим, але й не сплачує штрафи за такі перевищення, – повідомив Андрій Гайченко.

Тепер виконавча служба на законних підставах спільно з працівниками МВС вилучатиме у любителів швидкості автомобілі за борги. Лише після сплати усіх штрафів за порушення власники авто зможуть забрати їх зі штрафного майданчику.

Джерело: ІА «Борг.Експерт»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень