У ваших жилах тече «гаряча» східна кров, якщо прізвище звучить так

Вони є досить популярними й сьогодні

Прізвище може багато розповісти про свого власника. Зокрема, звідки родом його предки.

Мовник Юліан Редько у своїй праці «Сучасні українські прізвища» розповів про родові імена, які давали колись людям турецького походження. Якщо ваше прізвище звучить саме так, існує велика ймовірність, що у ваших жилах тече східна кров. Про це пише видання «Телеграф».

  • Так, перше українське прізвище турецького походження Чавс (Чаус). Так називали тих, хто служив посильними чи султанськими рабами. Такі родові імена у наші дні можна зустріти у Львівській та Полтавській областях.
  • Українське прізвище Янчаренко, на думку мовознавця, походить від слова «яничар». У перекладі з турецької означає «нові війська».
  • До цієї категорії Юліан Редько відносить і прізвище Арнаут. У словнику Даля можна знайти пояснення, що арнаутами в Туреччині називалися представники окремого роду війська — вартові. Однак формувалися вони виключно із християн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень