У свої 21 він не раз прощався з життям: воїн із Рівненщини розповів про звірства у полоні (ВІДЕО)

Майже два місяці військовий терпів катування в курському СІЗО

Тяжкопоранений, він допоміг зв'язаним побратимам звільнитись і втекти, коли машина, на якій росіяни везли їх у полон, підірвалася на протитанковій міні. Майже два місяці терпів катування в курському СІЗО. Та врешті, повернувся з полону додому.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Це історія 21-річного Олександра Єремейчука з Рівненщини. Місяці лікування, намагання врятувати ногу від ампутації, реабілітація, робота із психологами. Лише тепер Сашко погодився розповісти, що йому довелося пережити.

На початку війни, у березні молодий піхотинець разом із побратимами захищали Чернігівщину. Під час ворожого наступу боєць отримав серйозне поранення ноги.

Його і ще дев'ятьох хлопців забрали в полон. 

Автомобіль, на якому їх везли росіяни, підірвався на протитанковій міні. Олександр допоміг іншим втекти, а сам через поранення урятуватися не зміг.

Про те, що їхній Сашко у полоні, рідні дізналися з відео, яке оприлюднили на росЗМІ. Там важкопораненому бійцю показово робили перев'язку ноги. Змушували під час цього говорити, як про нього нібито піклуються.

— Без уколу, без нічого мені шили ногу надягнув лангету і відправив у Курське ІЗО.

Майже два місяці терпів катування в курському СІЗО. Ізолятор називає пеклом. Каже, що не з'їхати з глузду допомогли інші полонені українці.

— І током били, і чим тільки не били. Провода на пальці намотували, під нігті пхали і нігті рвали, - розповідає Олександр Єремейчук.

Наприкінці квітня його у вкрай важкому стані  з дванадцятьма пораненими полоненими віддали на обмін. Лікували бійця у Запоріжжі, Дніпрі, Вінниці. Зрештою, ногу вдалося врятувати від ампутації після російського пекла. Лікарі кажуть, це справжнє диво.

Тепер рівненські медики планують відправити воїна на реабілітацію за кордон. А поки хлопець приїхав на вихідні додому, на Полісся. В рідному селі на Героя чекає мама, шестеро братів та сестер та вже 13 племінників.

Понад усе боєць сподівається, що його не комісують, бо попри все пережите, хоче повернутися до оборони України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень