У сусідній з Рівненщиною області ухвалили важливе рішення щодо роботи ТЦК: про що йдеться?

Повідомили в установі

У Волинському обласному ТЦК та СП створять спеціальну локацію для проведення зустрічей між адвокатами та військовозобов'язаними громадянами. Про це повідомляє пресслужба Національної асоціації адвокатів України (НААУ).

Нещодавно у Волинському обласному ТЦК та СП заявили про те, що адвокати не повинні втручатися у процеси мобілізації та проходження ВЛК військовозобов'язаними особами. Тоді на це питання звернули увагу як в НААУ, так і в Уповноваженого ВРУ з прав людини.

НААУ, зокрема, підготувала й направила звернення до міністра оборони та командувача Сухопутних військ ЗСУ - стосовно захисту прав адвокатів.

У відповідь Волинський ТЦК заявив, що не ставив собі за мету жодним чином обмежувати права адвокатів або позбавляти громадян конституційного права на правовий захист.

За результатами наради з представниками НААУ військове командування схвалило рішення щодо створення спеціального місця на території ТЦК (що не є режимним об'єктом) для забезпечення конфіденційного спілкування адвокатів з громадянами, які призиваються на військову службу.

- Це рішення спрямоване на створення належних умов для надання адвокатами якісної правової допомоги, - уточнили в ТЦК.

У листі №1104 від 19 вересня 2024 року в ТЦК зауважили, що така практика має позитивний досвід реалізації.

- Ми розуміємо, що адвокати відіграють важливу роль у захисті прав громадян, і мобілізаційний процес, як і будь-яка інша державна процедура, має відбуватися з дотриманням законних прав і свобод громадян.

 

Зі свого боку, ми готові сприяти побудові конструктивного діалогу з представниками адвокатури та впевнені, що разом зможемо уникнути непорозумінь у майбутньому, - заявили у ТЦК.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень