Коли багатодітний батько НЕ має права на відстрочку від мобілізації? Назвали випадок

Роз'яснення від ТЦК

Наявність у чоловіка трьох і більше неповнолітніх дітей є однією з підстав для відстрочки від мобілізації. Проте скористатися цим правом можуть не всі багатодітні батьки.

Як пояснили в групі комунікацій Полтавського обласного ТЦК та СП у Facebook, право на відстрочку дійсно мають чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років. Відповідна норма прописана в пункті 3 статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

- Однак відразу ж у тексті визначено "крім тих, які мають заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці, – наголосили в ТЦК.

До того ж права на відстрочку немає в багатодітних батьків, які не проживають разом зі своїми дітьми й не виплачують аліментів узагалі.

- Тобто сам по собі запис у свідоцтві про народження військовозобов'язаного як батька не дає йому права на відстрочку – батько повинен утримувати своїх дітей, – акцентують в Полтавському ТЦК. 

Якщо чоловік виховує прийомну дитину, але її рідний батько виплачує аліменти, то такий чоловік теж не матиме права на відстрочку від мобілізації – у такому випадку за законом дитина на утриманні саме в рідного батька.

- Кожен військовозобов'язаний чоловік, який має право на відстрочку, обов'язково її отримає. Для цього потрібно особисто подати заяву на ім’я голови комісії ТЦК та СП за місцем військового обліку.

 

Форма заяви визначена у додатку 4 Постанови Кабінету міністрів України. До заяви потрібно додати підтверджуючі документи перелік яких визначено у додатку 5 тієї ж Постанови, – йдеться у повідомленні.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень