У США пройшли дебати Трампа та Гарріс: що казали політики про війну в Україні?

Дискусії відбувалися вчора, 10 вересня

У США відбулися дебати Дональда Трампа та Камали Гарріс, які претендують на посаду нового президента Америки. У рамках бурхливої ​​розмови політики зробили кілька гучних заяв про війну РФ проти України.

Так, кандидат від Республіканської партії заявив, що якби він переміг на минулих президентських виборах, то Путін не нападав би на сусідню країну. Але натомість на запитання, чи має Україна перемогти у війні, Трамп не дав прямої відповіді, і заявив, що хоче, щоб війна припинилася.

Водночас політик сказав, що добре спілкується як із Володимиром Зеленським, так і з російським диктатором, тому у разі своєї перемоги зможе закінчити бойові дії ще до того, як вступить на посаду.

- Я хочу, щоб війна припинилася. Я хочу врятувати життя, тому що люди гинуть мільйонами... Байден взагалі не знає, як спілкуватися з Путіним.

 

Мільйони людей гинуть, ми на порозі Третьої світової війни, - сказав Дональд Трамп.

Тому він вважає, що зможе провести переговори з Зеленським та Путіним і швидко завершити війну.

Камала Гарріс у відповідь на подібні заяви зазначила, що якби її суперник у президентських перегонах керував би США, то здався б за 24 години. За словами політика, Путін «вже сидів би в Києві й дивився на решту Європи, починаючи з Польщі». Віцепрезидент впевнена, що Трамп не зміг би домовитись із главою Кремля.

- Ви думаєте, що можете домовитися з диктатором, але він з'їсть вас на обід, - додала Гарріс.

Водночас вона знову висловила свою підтримку Україні та запевнила, що саме наша країна має перемогти у цій війні. Камала наголосила, що завдяки європейській та американській підтримці український народ може захищатися та протистояти ворогові.

Соратниця Байдена також нагадала, що ще до російського вторгнення зустрічалася з Зеленським та поділилася з ним важливими розвідданими. А потім заручилася підтримкою інших країн Європи.

- Ми об'єдналися 50 країн, щоб підтримати Україну в її справедливому захисті, і завдяки нашій підтримці ППО, боєприпасами, артилерією, джавелінами, танками «Абрамс», які ми надали, Україна досі стоїть як незалежна та вільна країна, - додала Гарріс.

Джерело: Голос Америки 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень