У США хочуть перепрофілювати російські активи у фонд для допомоги Україні

Внесли законопроєкт

Американські сенатори Майкл Беннет і Роб Портман внесли законопроект про перепрофілювання коштів арештованих російських активів у фонд допомоги українським біженцям та відбудови України.

- Один із способів допомогти – це перейти від заморожування активів російських олігархів і заможних громадян до арешту їхніх активів і надання цього фінансування народу України для допомоги поточним гуманітарним зусиллям, — заявив Портман.

 

- Наш законопроєкт змушує президента росії володимира путіна та російських олігархів платити ціну, гарантуючи, що кошти з їхніх конфіскованих активів надходять безпосередньо українському народу, щоб підтримати його впродовж багатьох важких років перед переселенням, реконструкцією та відновленням, — зауважив Беннет.

Двопартійним законопроєктом, що назвали законом про допомогу для України, керуватиме Державний департамент за погодженням з Агентством США з міжнародного розвитку. Кошти спрямують з оперативної групи Мін'юсту Сполучених Штатів KleptoCapture, яка ліквідовує активи компаній, що порушують санкції Заходу проти росії.

KleptoCapture націлені на активи, пов’язані з федеральними злочинами, зокрема на літаки, яхти та елітну нерухомість російських бізнесменів, які, можливо, були здобуті злочинною діяльністю. Оперативна група намагається заволодіти ними шляхом конфіскації у цивільному та кримінальному порядку.

Джерело: УНН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень