У Росії затримали українського консула

Перші подробиці

Консула України Олександра Сосонюка затримали в ході спецоперації в Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє Апостроф із посиланням на агентство ТАСС.

Російські силовики звинувачують консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка в «отриманні закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ».

«16 квітня в Санкт-Петербурзі в ході зустрічі з росіянином Сосонюк отримав інформацію закритого характеру, що містить бази даних правоохоронних органів і ФСБ Росії.

 

Затриманим на місці злочину виявився український дипломат - консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк», - сказано в повідомленні

ФСБ.

Російські силовики також додали, що діяльність українського дипломата Олександра Сосонюка нібито «має явний ворожий характер щодо Російської Федерації».

Щодо консула Генерального консульства України «будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права».

Відповідно до міжнародних норм, дипломати володіють недоторканістю у країні, в якій вони працюють, але їх можна позбавити права перебування в разі порушення закону або ворожих дій. Як випливає з Віденської конвенції, держава перебування може в будь-який час повідомити акредитовану державу, що глава представництва або інший дипломатичний працівник є персоною нон грата і його перебування в країні неприйнятне.

Затримання у Санкт-Петербурзі консула України - це чергова провокація Росії.

 

 

Український МЗС вже готує відповідь для дипломатів РФ.

 

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін у суботу, 17 квітня, передає УНН.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень