Рівненські правоохоронці викрили терористку у державній зраді. Її оголосили у розшук (ФОТО)

Вона збирала дані для артилерійських обстрілів українських військових

Контррозвідники СБУ викрили 51-річну громадянку України, яка створила мережу інформаторів для збору даних стосовно військових об’єктів.

Слідчі управління служби безпеки у Рівненській області 22 лютого заочно повідомили їй про підозру за статтею державна зрада та сприяння діяльності терористичній організації, повідомляє Радіо ТРЕК з посиланням на пресслужби СБУ та прокуратури.  

Досудове розслідування встановило, що жителька Донецька з метою підриву територіальної цілісності та обороноздатності України у 2017 році, разом з іншими особами створила мережу інформаторів.

 

Учасники цієї мережі збирали дані щодо переміщення підрозділів та військової техніки Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, задіяних у проведенні операції Об’єднаних сил (АТО) на території Донецької області.  

 

Зібрану інформацію використовували для артилерійських обстрілів місць дислокації військових формувань України на території Донецької області, а також для подальшої передачі цієї інформації представникам спецслужб Російської Федерації.

 

Зловмисницю оголошено в розшук.

Під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури тривають слідчі дії з документування інших фактів її протиправної діяльності.

Минулого четверга, 25 лютого, слідчий суддя Рівненського міського суду ухвалив рішення про затримання жительки Донецька з метою приводу та забезпечення обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки вона ухиляється від органу досудового розслідування.

Санкція статтей передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна чи без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень