У рівнян на кордоні конфіскували три елітні авто: ввозили їх, як транспорт для передової

BMW X5, PORSCHE CAYENNE, AUDI Q7 видавали за гуманітарку

В пункт пропуску «Грушів - Будомєж» прибув автомобіль BMW X5, - повідомляє Львівська митниця.

За словами його водія - 51-річного жителя Рівненської області, легковик перетинав кордон як «гуманітарна допомога» для одного з українських благочинних фондів та надав до митного контролю відповідний лист – прохання від благодійників.

Однак митники спільно з прикордонниками встановили, що BMW X5 переміщувався на адресу цього ж водія. Відправником значилась одна з приватних компаній м. Клайпеда.

Фото Львівської митниці

Того ж дня у «Грушеві» 20-річний житель м. Рівне подав декларації про переміщення гуманітарної допомоги на адресу київської благочинної організації - автомобілів PORSCHE CAYENNE та AUDI Q7.

Під час з’ясування законності ввезення авто працівники митниці встановили у підприємців з м. Клайпеда, що автомобілі переміщуються на адресу цього ж 20-річного водія з Рівного.

Так було встановлено, що обидва водії подали до митного контролю декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою із неправдивими відомостями щодо одержувача товарів, а також характеру вантажу (авто, що переміщувалися у митному режимі імпорт, були позначені як вантажі гуманітарної допомоги).

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил і передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією.

Автомобілі, загальною вартістю майже 700 тис. гривень, вилучено.

Справа буде розглядатися в суді.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень