Не пускайте свиню під стіл, бийте зразу «палкою по хребті»: українка домоглася вибачень від польських прикордонників

І розповіла, що на кордоні потрібно насамперед знати свої права

Фото www.facebook.com/zahidnuy.kordon

Галина Янко, адвокатка зі Львова, поділилася своїм неприємним досвідом перетину польського кордону у ПП Будомєж-Грушів 16 жовтня.

Жінка з донькою їхала до Кракова провідати онкохворого батька, що проходить лікування у тамтешній лікарні, проте зазнала, на її думку, прискіпливого ставлення з боку польських прикордонників та митників.

Спочатку жінку звинуватили у надмірному тонуванні автомобільного скла, хоча воно не було затоноване, - запевняє Галина Янко:

Прикордонниця не повірила і це треба було бачити, як вона намагалася щось надряпати на склі, щоб довести, що має рацію. Нічого не вдалося, побігла вона за якимось пристроєм виміряти ступінь затемнення. Всі мої доводи, що плівки нема і це заводське сколо в оригіналі, що воно абсолютно не затемнене - її не влаштовували. І що ви думаєте? Вона і пристороєм не вміла користуватися! Прикладала, світила і ніякого результату.

Далі затримка виникла через нібито порушення донькою юристки термінів перебування в країнах Шенгенської зони по безвізу:

Я від цих слів просто офігіла, знаючи, що моя дитина від початку 2022 року якщо 3 тижні сумарно було на території Євросоюзу - то це добре, - написала львів’янка.

За її словами, її неповнолітня донька ледь не отримала у паспорт штамп з відмовою на в’їзд:

Я, довго не думаючи, кажу, що можу довести, коли і як дитина перетинала кордон, і якщо вона щось вчудить, то викличу поліцію, консулів, журналістів, щоб всі все побачили. Запиталася, чи в її родини немає роzіян, бо поведінка - не гідна поляків, котрі допомагають Україні. А її дії містять ознаки нетерпимості за національною ознакою. Паралельно отримала з дому посадкові Настуні на літак, коли вона прилетіла з Канади, і сказала, що маю ще багато доказів перетину кордону дитиною.

Своєю чергою прикордонниця повідомила, щоб українка заїхала для перевірки «на яму та рентген»:

Я впала в ступор, коли на «ямі» стояли авто, в яких були тільки жінки з дітьми. Там я почула багато історій знущання польських прикордонників і митників з людей, розповідь, як вигружали людину з інвалідністю на візку, щоб перевірити і просканувати авто.

Так відбувається огляд автомобілів "на ямі". Зазвичай для виявлення контрабандних цигарок

Попри те, що жінку з дитиною таки пропустили, Галина зажадала поспілкуватися з начальником прикордонної зміни, який, списавши поведінку прикордонниці на відсутність досвіду, перепросив за затримку на кордоні.

Серед висновків пані Галини:

  1. Наші люди не вміють відстояти себе юридично правильно. Бояться, ковтають приниження і як максимум - це виллють душу у фб.
  2. Повна відсутність роботи дипломатів. Адже скарги на перетин кордону, на порушення прав і т.д. є постійно і ніхто за наших людей не заступається. Я розумію, що війна, але ніхто не має права принижувати будь-кого. Тим паче дитину чи людину з інвалідністю.

 

Пізніше пані Галина повідомила, що її допис дійшов до МВС Польщі.

Також вона повідомила, що під її дописом чимало жінок розповіли про «знущання» на польському кордоні, також люди коментували її допис таким чином:

Volodymyr Koros

P.S.: викликати вищих потрібно було після забави з тонуванням і перед відправкою на яму ... це був початок знущань, не пускайте свиню під стіл ... , бийте зразу « палкою по хребті» 

Мирослава Островська

Наші «дипломати» хіба з‘являються, коли хочуть самі поза чергою проїхати. І чогось їх та їх родичів тоді виявляється дуже багато.

Елена Ющенко

Не тільки Польщі, угорці так само себе поводять. Встряла в таку саму ситуацію зі старшою донькою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень