У Рівному «від совітських бляшаних істуканів» декомунізували дитячий театр ляльок (ФОТО)

Відомо, чим замінять фігури

Рівненський театр ляльок вирішив позбутися радянщини на фасаді. 5 травня там «впав» бляшаний будьонівець, а 11 – не втримався радянський космонавт.

— Ви ніколи не бачили обличчя совітських бляшаних істуканів так близько.

 

Вже й не побачите. І це – на краще.

 

В певному часі фасад Рівненського академічного обласного театру ляльок обов'язково прикраситься чимось неймовірно добрим, щасливим, прекрасним.

 

Театр мусить позбавитися радянських ідеологічних наративів. Театр стає місцем пошуку, зустрічей, мислення, дозвілля врешті решт.

 

Все буде Україна, - йдеться на сторінці закладу у фейсбуці.

У коментарі виданню «Вісті Рівненщини» директор обласного театру ляльок Володимир Данилюк розповів, що ж буде на місці цих елементів фасаду:

— Ми планували оновити обличчя нашого театру вже давно, та війна лише прискорила цей процес. 

 

Поки що ми позбулися символів радянського часу. Розуміємо, що потрібно робити ремонт, хочеться додати яскравих фарб.

 

Якщо війна затягнеться, можливо, оголосимо конкурс на проєкт нового фасаду театру ляльок.

Крім того, театр оновив і свій репертуар – зникли «Буратіно» та «Теремок», натомість з’явилися нові, сучасні, сповнені сонця та надії – «Стук-грюк», «Сонце», «Запеклі вороги».

Театр завжди тримає руку на пульсі: оновлюється репертуар, актори та інші працівники театру активно волонтерять від початку війни в Україні, підтримують вимушено переміщених діток, при цьому не перестаючи давати вистави, навіть в укритті.

До речі, цього літа двері театру ляльок для відвідувачів будуть відкриті постійно. Колектив вирішив іти у відпустки по черзі, а не одночасно.

Між тим міський голова Олександр Третяк повідомив, що тепер малюків та батьків на вході в театр зустрічатимуть фігурки хлопчика з сопілкою та дівчинки, що танцює.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень