Підписи зібрали за лічені години: У добровольців Рівного з’явився шанс на грошову підтримку (ВІДЕО)

Тепер рішення – за керівництвом міста

Петиція про забезпечення добровольців набрала необхідну кількість голосів.

Рівняни підтримали звернення за лічені години.

Петицію оприлюднили в обід 6 травня.

 

Вже ввечері цього ж дня вона зібрала 250 підписів.

Нагадаємо, автор петиції Федір Капустинський просить затвердити програму сприяння добровольчій територіальній обороні та передбачити на неї фінансування в міському бюджеті Рівного.

Ухвалення рішення щодо фінансування добровольчого формування територіальної громади є вкрай важливим, наголошує ініціатор звернення.

 

Саме добровольці першими стають на захист цілісності міста та безпеки його мешканців.

 

Впродовж усього періоду повномасштабної війни росії проти України, члени ДФТГ щоденно залучені до виконання покладених на них обов’язків.

 

Тому гостро постало питання про забезпечення підрозділу, адже багато бійців покинули основне місце роботи, щоб стати на захист свого міста та його мешканців.

Тепер, відповідно до положення про порядок ухвалення і розгляду електронних петицій, міський голова Рівного Олександр Третяк має 3 робочі дні, аби направити звернення на розгляд до виконавчого органу або відповідної постійної комісії міськради.

Після розгляду звернення, підготовки відповіді на нього, питання про ухвалення рішення по суті петиції мають винести на розгляд сесії Рівнеради.

Тим часом рівненські добровольці відпрацьовують тактику ведення бою у різних умовах.

Тактичні відпрацювання із зачистки території в міських умовах члени ДФТГ Рівного проводять разом із іноземними інструкторами.

Зазначається, що навчання для добровольців відбуваються на постійній основі.

Довідково: ДФТГ є військово-цивільною складовою територіальної оборони. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення здійснюється за рахунок і в межах Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших не заборонених державою джерел.

Поки що це питання не врегульоване.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень