У Рівному пропонують не враховувати ПДВ у відшкодуванні різниці тарифів на тепло 

Але остаточне рішення приймуть на сесії Рівнеради

Забрати податок на додану вартість при відшкодуванні різниці у тарифах для теплопостачальних підприємств пропонують у Рівному.

Питання про внесення змін і доповнень до Програми відшкодування різниці між тарифами на послуги з постачання теплової енергії для потреб населення, встановленими уповноваженими органами на 2021-2022 роки сьогодні, 24 травня, розглянула комісія з питань міського господарства.

Депутат Рівнеради Святослав Клічук розповів:

У нас є два тарифи: економічно обґрунтований та застосовуваний, ми множимо на обсяг та відшкодовуємо підприємствам різницю у тарифах. При розробці програми у ці суми (ред. – суми відшкодування) включили ПДВ (ред. – податок на додану вартість). Я пропоную забрати його.

 

На мою думку, ми переплачуємо зайве. Згідно з розрахунками управління економіки – це 35 млн грн. До того ж за даними податкової оподатковується сума ПДВ наданих послуг, а різниця не підлягає оподаткуванню.  

Депутат міської ради також зауважив, що нині вже 90% міст не платить ПДВ у компенсації різниці тарифів. Тож пропонує ухвалити рішення, яке зекономить місту мільйони гривень. Більш детально це питання мають розглянути на сесії міської ради.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень