У Рівному підозрюваний у держзраді визнав провину і захотів залишитися у СІЗО

Чоловік від минулого року передавав інформацію щодо розташування військових частин на Рівненщині

У Рівному судили підозрюваного у державній зраді.

Чоловік, за даними слідства, отримував завдання від російського правоохоронця та ще починаючи від минулого року передавав інформацію щодо розташування військових частин на Рівненщині, а вже під час повномасштабного вторгнення РФ до України здійснював огляд залізничних вокзалів на наявність української військової техніки.

Про це повідомляють журналісти ТСН.

Днями у Рівненському апеляційному суді розглядали апеляційну скаргу сторони захисту та обвинуваченого у державній зраді рівнянина Олександра Кириченка. Сам підозрюваний на суді був присутній онлайн із СІЗО. 8 березня у міському суді Рівного його взяли під варту на 60 діб. 

- Кириченка звинувачують в тому, що він діючи на замовлення представників Російської Федерації в правоохоронних органах, в інтересах слідства зараз не можу сказати, збирав інформацію щодо розташування військових частин на території Рівненської області, переміщення техніки й надавав цю інформацію представнику держави-агресора.

 

Що дивно, свою вину визнає, надав покази, які в принципі збігаються з матеріалами кримінального провадження, - коментує прокурор Володимир Пилипів.

Та із взяттям під варту обвинувачений не погодився і разом зі своєю захисницею звернулися з апеляцією.

Однак раптом у залі суду підозрюваний з адвокаткою вирішили від цієї скарги відмовитись, автоматично погодившись на продовження перебування підозрюваного Кириченка під вартою.

Таке рішення захисниця коментувати відмовилася. 

 - Колегія суддів ухвалила: апеляційне провадження, за апеляційною скаргою захисника Іващенко, яка діє в інтересах підозрюваного Кириченка Олександра Сергійовича, на ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 8 березня 2022 року, щодо обрання Кириченку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, закрити.

 

Ухвала оскарженню у касаційному порядку не підлягає, - зазначив голова колегії суддів Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович.

За державну зраду під час воєнного стану обвинуваченому Кириченку загрожує довічне ув’язнення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень