У Рівному може з'явитися університетська лікарня: Що це означає?

Наразі тривають обговорення

Рівненська обласна клінічна лікарня може змінити статус і стати університетською. Таку ініціативу запропонував Міністр Віктор Ляшко і звернувся з листом до керівництва області.

У МОЗі розглядають можливість створення мережі університетських лікарень, де б змогли готувати майбутніх медиків та удосконалювати навички чинних фахівців. Управління такими лікарнями має здійснювати МОЗ.

Наразі в Україні немає жодної університетської лікарні і немає нормативно-правового регулювання роботи такого закладу, повідомив Радіо Трек директор Рівненської обласної лікарні Віктор Ткач.

- Тим більше заклад вже співпрацює з медичними університетами Тернополя, Харкова, Львова, Рівненською медакадемією та Національним інститутом хірургії і трансплантології імені О.О.Шалімова, - зауважив Віктор Ткач.

Віктор Ткач

Тож наразі, ідея перетворення нашої лікарні в університетську перебуває на рівні обговорень.

Відомо, що така пропозиція надійшла і до лікарні імені Мечникова, що у Дніпрі. Там провели збори трудового колективу і відмовилися передавати керівництво закладу державі. Зокрема, голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив таке:

- Лікарню Мечникова ніхто нікуди не віддає, її не зачиняють, не реформують, персонал не звільняють. Медзаклад працює, продовжує і продовжуватиме рятувати українських захисників, лікувати переселенців та мешканців Дніпропетровщини.

 

Наразі Міністерство збирає інформацію від обласних рад про лікарні, моделює майбутню систему розвитку сфери охорони здоров‘я і медичної освіти, – написав він.

Микола Лукашук вважає, що розширити мережу університетських лікарень МОЗ України у Дніпрі можна інакше. Замість лікарні імені Мечникова він пропонує обрати Дніпровську багатопрофільну лікарню №1.

З чого все почалося

22 червня на своїй фейсбук-сторінці міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко написав про те, що в Україні назріло створення університетських клінік. Він повідомив, що міністерство розіслало листи у всі обласні центри, де базуються медичні університети, з проханням оцінити можливість передачі існуючих обласних лікарень для створення на їхніх базах університетських клінік.

Це один із потенційних шляхів створення мережі університетських клінік в Україні, вважає міністр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень