У Рівному може з'явитися ще один перинатальний центр: що відомо? (ФОТО)

Планують зміни

Зліва — очільниця міського пологового будинку Рівного Світлана Муравська

Перейменування міського пологового будинку Рівного викликає низку суперечностей. Нагадаємо, на сайті Рівнеради опублікували проєкт рішення про перейменування медзакладу у міський «Перинатальний центр».

Директорка міського пологового Світлана Муравська пояснила журналістам Радіо Трек, що у медзакладі постійно покращують якість надання медичної допомоги і рівень закладу вже відповідає вимогам перинатального центру.

Про це ми писали тут: 

Пологовому будинку у Рівному хочуть дати нову назву: відомо яку

Пологовий будинок м. Рівне

Однак очільниця обласного перинатального центру Вікторія Єнікеєва іншої думки. Зокрема, вона зауважила, що МОЗ вже визначив статуси медзакладів Рівненщини:

- Я у відпустці, тому не дуже зручно говорити, але згідно з постановою такого закладу у спроможній мережі немає.

 

Постанову подивіться і які заклади Рівненщини там затверджені.

Рівненський обласний перинатальний центр

Підтримує позицію Вікторії Єнікеєвої й керівник обласного департаменту охорони здоров'я Олег Вівсянник. Зокрема, він повідомив таке:

Наразі МОЗ спільно з Рівненською облдержадміністрацією та Департаментом охорони здоров’я сформували спроможну мережу, у яку входить низка закладів. Зокрема, Рівненський обласний перинатальний центр.

 

Від зміни назви не можна змінити функціонал медзакладу, тому перейменування на співзвучну з обласним перинатальним центром може негативно вплинути на маршрути пацієнтів. Особливо, якщо вони самостійно планують похід до лікаря або їх скеровують сімейні лікарі.

Ми запитали думку щодо перейменування пологового будинку Рівного в очільника обласної дитячої лікарні Віталія Бойка, де щороку медичну допомогу отримують близько тисячі новонароджених. Він каже, що такі зміни не вплинуть на доходи медзакладу, бо мають інший профіль роботи:

- Я не бачу конкуренції, бо у нас різні напрямки.

 

У них - в основному пологи, а у нас — виходжування та лікування недоношених і новонароджених дітей. Тим більше, що ми єдині в області, хто оперує дітей, вагою від 600 г.

 

Ніхто більше цього не робить. 

Рівненська обласна дитяча лікарня

Зауважимо, у затвердженій МОЗом спроможній мережі медзакладів Рівненщині дійсно поки є лише один перинатальний центр. Він відноситься до надкластерних спеціалізованих медустанов.

Попри це питання про перейменування міського пологового будинку депутати Рівнеради розглядатимуть вже на найближчій сесії, 26 жовтня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень