У Рівненській облраді підтвердили, що планують виселити дитячу бібліотеку з унікального приміщення у центрі Рівного (ФОТО)

Бібліотека розташована неподалік Лялькового театру

Виселення обласної дитячої бібліотеки з історичного приміщення у центрі Рівного – питання суто господарське. Саме так пояснили в облраді ситуацію з оптимізацією бібліотеки, що неподалік Лялькового театру на вулиці Симона Петлюри.

Раніше про це ми писали тут:

З історичної пам’ятки в центрі міста виганяють бібліотеку: хтось «поклав око» на будівлю?

 

 

«Оптимізація площ», або Чому з будинку Басі Каган виганяють бібліотеку для дітей

Кількість комунальних закладів планують скоротити і бібліотеку, яка функціонувала понад 50 років, об’єднати з її філією на проспекті Миру, пояснив перший заступник голови Рівненської обласної ради Микола Кучерук.

Історичну будівлю, побудовану ще у 30-х роках минулого століття, обіцяють зберегти, більше нічого не повідомляють. 

Подаємо текст без змін, який опублікували на сайті Рівненської облради щодо виселення бібліотеки:

Перлину архітектури на вул. Петлюри ніхто не знищить

Будівля на вул. Петлюри, 27 у Рівному — це пам’ятка архітектури, яка перебуває під охороною держави.

З 1954 року в цій будівлі перебуває комунальний заклад обласної ради – Рівненська обласна бібліотека для дітей, яка має ще два приміщення – на пр. Миру, 16 та вул. Відінській, 13.

Як пояснив перший заступник голови Рівненської обласної ради Микола Кучерук, який курує питання діяльності обласних комунальних закладів та підприємств, в комунальних закладах обласної ради триває процес оптимізації.

Ще восени почали аналізувати ситуацію в різних галузях. Розпочали з соціальної сфери. Як результат, із семи закладів зробили чотири. І це дасть свій результат – очікувана економія, за даними департаменту соцполітики ОДА, майже 10 млн.грн.

Сьогодні триває робота над оптимізацією бібліотечної мережі. Проаналізували інформацію про майно, фонди, стан книгосховищ, кількість відвідувачів, ефективність використання приміщень, видатки на утримання. І дійшли висновку, що доцільно розглянути варіант об’єднання, розмістивши бібліотеку для дітей, що на Симона Петлюри з її філією на пр.Миру. Де, власне, і відбувається найбільше заходів, тобто яка є активною локацією.

Микола Кучерук також наголосив, що питання оптимізації неодноразово обговорювали на нарадах з керівництвом обласних бібліотек. І давали доручення директорам надати свої пропозиції щодо оптимізації роботи їхніх закладів. Тому, інформація не є несподіванкою для працівників дитячої бібліотеки.

- Питання щодо вивільнення приміщення на вулиці Петлюри – суто господарське. Наше завдання оптимізувати роботу комунальної галузі області, щоб зробити її ефективнішою.

 

Саме ж приміщення, яке є пам’яткою архітектури та містобудування, і однією з небагатьох вцілілих історичних будівель Рівного, буде однозначно збережено, — наголосив Микола Кучерук.

Зауважимо, Радіо Трек кілька днів намагалося взяти коментар у посадовців обласної ради. На жаль, через, ймовірно, зайнятість на наші телефонні дзвінки ніхто не відповідав.

Тож ми надіслали офіційний запит, аби дізнатися більше деталей цієї оптимізації. Більше інформації щодо бібліотеки у центрі Рівного очікуйте на нашому сайті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень