З історичної пам’ятки в центрі міста виганяють бібліотеку: хтось «поклав око» на будівлю?

Це перлина архітектури в самісінькому серці міста

У центрі Рівного, за адресою Симона Петлюри, 27 розташована історична пам’ятка – будинок Басі Каган.

Це будівля в стилі модерн, зведена в 30-их роках XX ст. Понад 50 років це приміщення займає Рівненська обласна бібліотека для дітей. 

І ось, як написала на своїй фейсбук-сторінці депутатка міської ради Галина Кульчинська, нещодавно бібліотеці «вказали на двері». Виїхати їм дали часу до 1 березня 2023 року. 

Бібліотечні фонди й персонал вирішили «оптимізувати» та перенести до двох інших приміщень бібліотеки – на Відінській та проспекті Миру. Ці два приміщення бібліотека бере в оренду у міста.

Депутатка припускає, що унікальна будівля просто «впала комусь в око».

Як стало відомо Радіо Трек, нарада, де прийняли таке рішення, відбулася на початку лютого. У ній взяли участь голова обласної ради, його заступники, а також голова бюджетної комісії обласної ради. 

Закладу вказали на двері
Закладу вказали на двері

Ми з’ясовуємо, на якій підставі бібліотекарів повідомили про виселення, якщо на сайті обласної ради не опубліковано жодних відповідних документів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень