У НБУ розповіли, які перекази зобов'язані блокувати банки

Про це варто знати всім

Банківські перекази з ознаками кримінального правопорушення блокуватимуть в Україні.

Таке може статися у випадку, якщо операція відбувається з участю рахунку, який можуть використовувати шахраї. Крім того, банк може зупинити будь-яку операцію, яка здаватиметься підозрілою.

Банк має право зупинити операцію, якщо вона є підозрілою. Також банк зобов’язаний зупинити операцію, якщо має підозру, що вона має ознаки кримінального правопорушення. Спеціально уповноважений орган може ухвалити рішення про зупинення видаткових операцій на строк до семи робочих днів, – повідомили в НБУ.

Якщо ж сталося так, що ви переказали кошти помилково, то є можливість зупинити операцію. Для цього потрібно лише письмово звернутися до банку:

Надішліть письмове звернення до банку та зазначте всі деталі. Дочекайтеся, поки банк встановить обставини. Якщо банк не повертає кошти, звертайтеся до Національного банку. У деяких випадках, щоб повернути кошти, які були відправлені за неправильними реквізитами з вини банку, потрібно буде звертатися до суду.

Коли банк проведе додаткову перевірку і може призупинити переказ:

платежі та перекази на суму від 400 тис. грн. Якщо ви маєте намір зробити великий переказ, приготуйтеся до питань з боку банку;

якщо ви переказуєте або отримуєте гроші в рф (або контрагент має зв'язки з рф або з іншими державами, які не виконують міжнародні угоди, серед них, наприклад, Іран);

  • ви проводите операції з РЕР (або є РЕР);
  • переказуєте гроші за кордон;
  • проводите операцію з готівкою.

Джерело: Obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень