Кредитне ярмо: як домовитися з банком про відтермінування боргів за кредитом

Важливі правила для реструктуризації заборгованості

В Україні ухвалили низку законопроєктів які спрощують умови погашення простроченої заборгованості та дозволяють відстрочити борги за кредитами. 

Аби здійснити реструктуризацію, з відповідною заявою треба звернутися у банк. Подати таку можна особисто, а можна й дистанційно. Папери можна відправити у банк рекомендованим листом з повідомленням про вручення або електронною поштою.  Це важливе уточнення для тих, хто опинився за кордоном. 

Що треба вказати у заяві

  • прізвище, ім’я, по батькові позичальника.
  • назву кредитора.
  • дату укладення кредитного договору.
  • місце проживання позичальника.

До заяви докласти документи:

  • довідка про взяття на облік як внутрішньопереміщеної особи.
  • документи, що підтверджують зазначену в договорі інформацію (довідка про склад сім’ї позичальника, про доходи родини тощо).
  • посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни.

Датою реструктуризації вважають день отримання банком заяви. Після цього протягом 14 днів банк повинен провести всі необхідні обчислення і повідомити позичальника про нові умови кредиту і розмір платежів, які той має здійснювати, надіславши цю інформацію рекомендованим листом.

Юристи звертають увагу, що важливо додавати у разі наявності довідку про взяття позичальника на облік як тимчасово переміщеної особи. При цьому банки можуть визнати пакет наданих документів недостатнім, і на цій підставі відмовити позичальнику в реструктуризації кредиту.

На думку фахівців з найбільшою ймовірністю правила краще працюватимуть у державних банках, оскільки вони можуть знайти якісь методи компенсації, зокрема і коштом держави. А от у приватних банках можуть виникнути складнощі з застосуванням цього закону.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень