Шлюбу немає, кредит залишився: адвокат пояснив, як розподіляються борги між подружжям після розлучення

Неприємний бонус після розриву стосунків

Розлучення зазвичай супроводжується поділом майна. Юрист Роман Сімутін повідомив, як розподіляються борги між колишнім подружжям.

Майно, права та обов'язки, які були придбані у період шлюбу, діляться навпіл

Винятком є придбане за власні заощадження до шлюбу, подароване або отримане у спадок майно.

Юрист зауважує, що навіть якщо чоловік чи дружина не давали згоди на оформлення кредитного договору, борг доведеться виплачувати вдвох – кожному по 50%. Коли в борг беруть великі гроші, банки перестраховуються і чоловіка чи дружину залучають як поручителів.

При цьому факт законного шлюбу перевіряється через РАГС. Тож найчастіше суди розподіляють кредити порівну.

Правозахисник назвав простий спосіб убезпечити себе від такого варіанту подій – укладати шлюбний договір через нотаріуса. Йдеться про угоду між двома сторонами із чітко прописаними правами та обов'язками.

- Найкращий варіант: шлюбний договір. Нотаріальний договір – угода двох сторін та зміна кредитного договору. Якщо не домовилися – подавайте заяву про поділ кредиту та майна, де залучайте третьою стороною банк, — зазначив юрист.

Якщо розв'язати проблему мирно не вдалося, слід подати заяву до суду на розподіл майна. Третьою стороною залучають банк. У разі, якщо діти залишаються з одним із подружжя, суд може це врахувати та зменшити частку.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень