Повернення доплат військовим може збільшити дефіцит українського бюджету, – МВФ

У фонді пояснили, чому так

ФОТО Слово і діло

У квітні Верховна Рада України підтримала повернення доплат військовим, але це рішення може призвести до зростання дефіциту українського бюджету у 2023 році. Про це заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Ваграм Степанян.

Нещодавно прийнятий законопроєкт спричинить додаткові видатки, еквівалентні більш ніж 4 мільярдам доларів США. Однак у законопроєкті не визначаються джерела фінансування цих видатків, а отже це може призвести до зростання бюджетного дефіциту у 2023 році.

 

Пошук ресурсів такого масштабу, ймовірно, передбачатиме різкі короткострокові податкові заходи або істотні запозичення на внутрішньому фінансовому ринку, однак, такі заходи практично неможливі без дуже негативного впливу на економіку та фінансовий ринок, – каже Ваграм Степанян.

Він додав, що позики для фінансування таких видатків можуть поставити під ще більшу загрозу стійкість боргу України, який вже перебуває під тиском.

Це підкреслює важливість цілісної податкової політики, яка дозволяє мобілізувати внутрішні доходи та захистити податкову базу від ерозії, – додав представник МВФ.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень