У Львові провідник не пускав у потяг жінок, бо за прикметами «Першим має зайти чоловік»

Сексизм від провідника Укрзалізниці

У Львові на залізничному вокзалі стався інцидент. При посадці на потяг «Львів-Запоріжжя», військовослужбовиця Ірина Бобик зіштовхнулася з неповагою від провідника, який не дозволяв жінкам заходити у вагон.

Його аргументом було те, що, відповідно до прикмет, першим має ввійти саме чоловік.

Групі жінок довелося чекати на пероні, адже чоловіків на посадку у цей вагон не було. Провідник таки пустив жінок у потяг після того, як Ірина Бобик розповіла, що вона військовослужбовиця.

Про це жінка написала такий допис у Фейсбуці:

- Поки ще триває моя післяопераційна відпустка, я курсую між Хмельницьким і Червоноградом, вирішуючи різні питання.

 

І я була б не я, якби не втрапила в якийсь шкандаль.

 

 

Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia , чи не могли б ви провести інструктаж серед ваших провідників про недопустимість проявів сексизму на робочому місці?

 

Суть ситуації: сьогодні у Львові, при посадці пасажирів у поїзд «Львів-Запоріжжя» 128 ЛБ НШ пан провідник відмовлявся розпочинати посадку пасажирок у вагон, аргументуючи, що першим має зайти чоловік-пасажир (чоловіка не було, і гурт пасажирок чекав на пероні).

 

На мої спроби вирішити ситуацію мирно (я нагадала пану провіднику, що 21 століття надворі, і, що жінки теж люди) пан провідник не реагував. Лише мої аргументи, що я військовослужбовиця, подіяли, і він зрештою пропустив нас у вагон.

 

Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень