«Русский язык» вилучили з книгарні Рівного (ФОТО)

Це був довідник для школярів

Довідник у таблицях для 1-4 класів «Русский язык» помітили споживачі у книгарні одного з торгових центрів Рівного.

Їх обурило, що в україномовному Рівному таким чином пропагують мову окупанта. Тож книгу зняли на фото і виклали у Телеграм. 

Працівниця книгарні «Книголенд» Софія Столярчук підтвердила Радіо Трек, що у них справді був такий товар.

Ми його не побачили, так як у нас - ціла мережа магазинів, і це було переміщення з магазину з Дніпра. Тобто закривали магазин у зв'язку з війною. І приїхало дуже багато товару.

 

Це ціла серія книг, яка називається «Шкільний довідничок», від харківського видавництва «Ула». У ній десь 30 позицій: і з алгебри, і з біології, тобто різні довідники. І цей один випадково десь потрапив.

Софія Столярчук сказала, що працівникам книгарні дуже шкода, що людина, яка побачила цю книгу, не підійшла до каси й не попередила їх.

Якби до нас підійшли і сказали: «Ось тут у вас такий товар» - ми б з радістю його прийняли з полиць, тому що він там справді не треба.

 

Ми - свідомі, розуміємо ситуацію в країні і знаємо, що такий товар не має бути в продажі. Ми його вилучили і утилізували.

 

Інші подібні товари ми не завозимо. Їх нема на полицях.

 

А це видання просто випадково потрапило. Бо воно ще 2017 року випуску.

Нагадаємо, що в Україні 19 червня 2022 року прийнято закон про заборону ввезення, випуску та розповсюдження в Україні видавничої продукції з білорусі, росії та тимчасово окупованих територій росією, а також книжок від авторів, які стали громадянами росії з 1991 року.

Але ця заборона не зачіпає російськомовні книги, видані в Україні до 1 січня 2023 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень