У Кабміні зробили заяву щодо вчасної виплати пенсій, субсидій і зарплат бюджетникам

Та чи матиме Україна гроші на фінансування збільшеної мінімалки

Україна зможе забезпечити вчасну виплату пенсій, зарплат та соціальної допомоги у 2024 році. Завдяки підтримці західних партнерів виплати проведуть вчасно, запевнив під час засідання кабінету міністрів прем’єр Денис Шмигаль.

Минулого року соцвиплати склали понад 12% від зведеного бюджету, проте держава повністю виконала свої соціальні зобов'язання. Соціальна сфера і цього року залишиться в пріоритеті для уряду.

Цього року Україна потребуватиме понад 37 млрд доларів зовнішнього фінансування.

 

Наразі вже маємо домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування. Маємо програму розширеного фінансування з МВФ та підтримку інших міжнародних фінансових організацій.

 

Погодження фінальної версії плану відкриє для України доступ до фінансового ресурсу в 50 млрд євро на 4 роки, з яких 39 млрд євро буде спрямовано на забезпечення макрофінансової стабільності, - каже Денис Шмигаль.

Нагадаємо, з 1 січня 2024 року в Україні збільшився розмір мінімальної заробітної плати на 6%, і зараз становить 7 100 гривень. Навесні заплановане ще одне підвищення.

Підвищилася з 2 093 до 2 361 гривні й мінімальна пенсія. І, як заявив прем’єр-міністр, вже з 1 березня планується проведення індексації пенсій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень