У грудні українцям виплатять більші субсидії на комунальні послуги

А одна з найдорожчих послуг виявилася не дуже популярною

Більшість регіонів України наразі перебувають у «червоній зоні» карантинних обмежень. Відповідно жителям таких регіонів збільшили соціальні нормативи споживання комунальних послуг, а відповідно зріс і розмір субсидій. Зростання відбулося на суму від  100 до 600 грн.

У «червоній зоні» на 50% збільшуються нормативи споживання на одну особу холодної, гарячої води, газу та електрики. Ці послуги не є надто дорогими, відтак і збільшення субсидій частина населення навіть не відчує, каже директор департаменту соціальної політики «Інституту місцевого розвитку» Антон Левицький:

Це збільшення складає в середньому від 100 до 300 грн і стосується лише тих послуг, споживання яких залежить від людини.

 

Найдорожча тут гаряча вода, але це послуга, яка мало де поширена.

 

Варто зазначити, що 80% отримувачів субсидій – пенсіонери, у них склад сім'ї 1-2 особи. Тому в середньому і виходить така сума. Якщо порахувати на 4-х осіб (2 батьків та 2 дітей), вийде максимум близько 600 грн, але це лише в тому випадку, якщо сім'я користується гарячою водою.

Експерт зазначає, що нормативи споживання незалежно від зон і так було збільшено на 50% з березня минулого року до вересня цього. Тільки з жовтня відповідна ухвала Кабміну перестала діяти. Але вже у жовтні багато регіонів перейшли до червоної зони, тому для громадян практично нічого не змінилося.

Також у жовтні розпочався опалювальний сезон. 80% субсидії припадає саме на послугу з опалення, тому решта всіх платежів на цьому тлі не помітна.  

До слова, деяким українцям стало легше отримувати субсидії. Якщо у квартирі зареєстровані безробітні, які не мають доходу, але за фактом там не проживають, домогосподарство тепер може отримати субсидію. Також право на субсидію останнім часом отримали ті, хто не має доходу, але сплачує ЄСВ.

За матеріалами OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень