У прольоті - кожен 8-ий: відомо, скільки людей «провалили» перевірку для отримання субсидії

Серед найчастіших причин відмови – нехилі заощадження в банку і родичі, які роками ніде не працюють

Перевірку для отримання субсидій у цьому опалювальному сезоні не пройшли близько 200 тис. домогосподарств із 2,5 млн. Тобто відмову у призначенні субсидії – після верифікації – отримали 12,5% претендентів або кожен восьмий заявник.

Про це повідомляють у Міністерстві соціальної політики.

– Близько 200 тис. господарств з 2,5 млн, які перевірялися цього року, не пройшли верифікацію.

 

Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватися. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або ж непрацююча раніше людина працевлаштувалась, - цитує пресслужба слова заступника голови міністра Віталія Музиченка.

Серед найчастіших причин відмови у призначенні субсидій – наявність депозиту понад 100 тис. грн, двох і більше житлових приміщень у власності та наявність працездатних членів сімей, які роками ніде не працюють і не перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Згідно з очікуваннями Мінсоцполітики, середній розмір субсидії на оплату ЖКП в поточному опалювальному сезоні становитиме близько 2 тис. грн.

Загалом, як зауважують у Мінсоцполітики, середній рівень оплати житлово-комунальних послуг одержувачами субсидій становить майже 98%, тоді як в цілому по країні цей показник в окремі періоди може становити всього 87%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень