Це був знак — впали ікони: Волонтер-співак розповів, як вижив після розстрілу (ФОТО/ВІДЕО)

Росіяни випустили у нього 5 куль

Оперний співак Сергій Іванчук — один із тих українців, хто після 24 лютого активно волонтерив. Спершу він розвозив гуманітарну допомогу, а потім почав евакуювати людей із Харківщини, Охтирки та інших населених пунктів, які зазнавали обстрілів зі сторони росії.

Одна з поїздок ледь не коштувала йому життя.

Про свою роботу Сергій Іванчук розповів так:

- Все, що у мене було, це машина. Я не вмів воювати, стріляти, я не військовий, а оперний співак. Людей евакуювали з вокзалу у Харкові, але туди доїхати вони не могли.

 

Таксисти брали по 3−5 тисяч, щоб просто довезти до вокзалу з якогось району Харкова. У людей не було грошей. Банкомати не працювали. А вибратись якось треба було.

 

Я їздив саме в такі гарячі райони і з кожним разом я заїжджав усе далі до кордону, де вже Росія захоплювала територію. Забирав людей і наступного дня чи через день в їхній будинок влітала ракета.

 

Я усвідомлював, що роблю. Розумів, наскільки ризикую, але не міг цього не робити, — поділився Іванчук.

Під час однієї з поїздок, 10 березня, його автомобіль потрапив під обстріл ворожої ДРГ. У автомобіль влучило 30 куль, п’ять з яких потрапили у Іванчука — він був за кермом. Інші пасажири, у тому числі евакуйовані домашні тварини, не постраждали. Йому вдалося довезти людей до українського блокпоста, після чого він знепритомнів.

- Коли виїжджав із гаражів, у мене влетіло. Відчував усі кулі: дві потрапили у ноги, одна в спину, легені, печінку. Бачив момент, коли мені відстрілило пальці.

 

Це дуже страшно, коли бачиш, що у тебе щось відривається на очах.

 

У мене в голові було одне — довезти людей до блокпоста. Зупинився там і відключився. Лише встиг сказати, що куля потрапила у спину.

 

В машині була медичка Вікторія і вона встигла мені рукою закрити дірку в спині. Бо буквально п’ять вдихів-видихів і я міг померти, вона мене врятувала.

 

Майже нічого не пам’ятаю, думав, що помер, із життям попрощався. Це було 100% відчуття смерті, - каже Іванчук

Пораненого Сергія Іванчука відправили до харківської лікарні, де прооперували. 16 днів він перебував у реанімаційному відділенні. Лікарі зазначили, що те, що співак вижив з такими пораненнями — диво. Згодом рідні Іванчука перевезли його з Харкова до Полтави, потім до Дніпра і Львова. Остаточну реабілітацію він проходив у Німеччині.

На своїй сторінці у Фейсбуці Сергій Іванчук опублікував таке щемливе відео:

Сергій Іванчук пригадав, що 10 березня, коли його розстріляли росіяни, перед виїздом на евакуацію його мати попросила нікуди не їхати. Вона повідомила, що у них вдома без причини впали ікони і вона не відчуває, що син повернеться додому.

Він пообіцяв, що нікуди не поїде, аби заспокоїти матір, а сам – ослухався.

Джерело: life

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень